Iloiloga i luga o le tulaga quo ma le atinaʻeina o meafaigaluega tipi uʻamea

O meafaigaluega tipi o meafaigaluega ia e faʻaaogaina mo le tipiina i le gaosiga o masini. O le tele o naifi e faʻaaogaina masini, ae o loʻo i ai foʻi mea faʻaaogaina lima. Talu ai o meafaigaluega e faʻaaogaina i le gaosiga faʻainisinia e masani ona faʻaaogaina e tipi ai mea uʻamea, o le faaupuga "meafaigaluega" e masani ona malamalama o se meafaigaluega tipi uʻamea. O le atinaʻeina o meafaigaluega tipi uʻamea i le lumanaʻi o le faʻaleleia lea o le lelei ma le lelei o masini, faʻaitiitia tau, ma faʻapuupuu le taamilosaga o le atinaʻe i le faagasologa o masini. O le mea lea, o le saoasaoa ma le saʻo o meafaigaluega i le lumanaʻi o le a faʻateleina foi. Ole mana'oga lava e tasi e tula'i mai mo le sa'o (po'o le ultra-sa'o) e mafai ona fa'atino lelei le tipi. ) Tekinolosi ma mea faigaluega faʻatasi ai ma auala sili atu ona fetuutuunai.

Faʻatasi ai ma le tele o le faʻafeiloaʻiga o le atinaʻeina o fale gaosi oloa i Saina, ma o le fale gaosi oloa i totonu o le atunuʻu ua faʻateleina foi le saoasaoa o suiga faʻatekonolosi, ua amata ona ulufale atu i totonu o le fale gaosi oloa i le tele o meafaigaluega masini CNC.

I le taimi nei, o meafaigaluega carbide sima ua nofoia le tulaga taʻutaʻua i ituaiga meafaigaluega atiaʻe, faʻatasi ai ma se vaega e oʻo atu i le 70%. Ae ui i lea, o meafaigaluega uʻamea maualuga saosaoa o loʻo faʻaitiitia i le fua faatatau o le 1% i le 2% i le tausaga, ma ua paʻu nei le aofaʻi i lalo ole 30%.

11-15 tausaga o tipi meafaigaluega alamanuia tele maketi maketi ma fua faatatau tuputupu aʻe

I le taimi lava e tasi, ua avea meafaigaluega tipi carbide sima ma meafaigaluega autu e manaʻomia e kamupani gaosi oloa i loʻu atunuu. O lo'o fa'aaogaina lautele i totonu o alamanuia mamafa e pei o le gaosiga o ta'avale ma vaega, gaosiga o mea, ma le aerospace. Ae ui i lea, o kamupani meafaigaluega a Saina e tauaso ma tele O le gaosiga o naifi uʻamea maualuga ma nisi naifi tulaga maualalo e leʻi amanaia le saturation maketi ma manaoga o pisinisi. Mulimuli ane, o le vaeluagalemu-i-maualuga-maualuga meafaigaluega tipi maketi ma le maualuga faaopoopo tau ma le maualuga-tech anotusi na "tuʻuina atu" i kamupani mai fafo.

Saturation maketi o alamanuia meafaigaluega tipi i le 2014-2015

Tulaga atia'e

I le taimi nei, o lo'o i ai avanoa ma lu'itau i le gaosiga o meafaigaluega gaosi a Saina, ae o le aotelega, o mea lelei mo le atina'eina o le alamanuia o lo'o nofoia se tulaga iloga. Faʻatasi ma le atinaʻeina o le tamaoaiga i le fale ma fafo ma le atinaʻeina o le gaosiga o meafaigaluega tipi a Saina, o le manaʻoga mo carbide sima i le fanua o meafaigaluega tipi o loʻo i ai se faʻamoemoe lelei.

E tusa ai ma le auʻiliʻiliga, o le maualuga o loʻu atunuʻu o loʻo tipiina ma meafaigaluega tekonolosi e tusa ma le 15-20 tausaga i tua atu o le atinaʻeina o fale gaosi oloa. I tausaga talu ai nei, o le fale gaosi taavale ua faʻalauiloaina le tele o laina gaosiga ma le tulaga faʻavaomalo o le 1990s, ae o le sapalai i totonu o le atunuʻu o meafaigaluega faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu i se tulaga maualalo o le 20%. Ina ia suia lenei tulaga, e manaomia e le alamanuia meafaigaluega a loʻu atunuu ona faatelevaveina le saoasaoa o localization o meafaigaluega faaulufale mai, ma e tatau ona faafou lana filosofia pisinisi, mai le tele o le faatauina atu o meafaigaluega i tagata e faaaogāina i le tuuina atu i tagata faaaoga seti atoatoa o le tipiina o tekinolosi e foia ai faafitauli patino faagasologa. . E tusa ai ma tulaga lelei faʻapolofesa o latou lava oloa, e tatau ona latou agavaa i tekinolosi tipi tutusa, ma faʻafou pea ma atiina ae oloa fou. E tatau i le aufaipisinisi faʻaoga ona faʻateleina le faʻaogaina o tau o meafaigaluega, faʻaoga atoatoa meafaigaluega e faʻaleleia ai le lelei, faʻaitiitia tau, faʻapuupuu Intranet / Extranet, ma ausia se tikeri sili atu o punaoa (e pei o le tipiina o faʻamaumauga) fefaʻasoaaʻi.

tulaga tau atinae

E tusa ai ma manaʻoga o le atinaʻeina o fale gaosi oloa, o meafaigaluega tuʻufaʻatasiga tele-galuega, maualuga-saosaoa ma maualuga-lelei meafaigaluega o le a avea ma autu o le atinaʻeina o meafaigaluega. Faʻasaga i le faʻatupulaia o numera o mea faigata-i-masini, e tatau i le alamanuia meafaigaluega ona faʻaleleia mea faigaluega, atinaʻe mea faigaluega fou ma sili atu le talafeagai fausaga meafaigaluega.

1. O le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi sima ma faʻapipiʻi ua faʻateleina. Fine-grained ma ultra-fine-grained sima carbide mea o le itu atinae; nano-coating, gradient structure coating ma le fausaga fou ma mea faʻapipiʻi mea o le a faʻaleleia atili ai le faʻatinoga o meafaigaluega tipi; o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le faʻaogaina o le faʻapipiʻiina o le tino (PVD).

2. Faʻateleina le faʻaogaina o mea faigaluega fou. O le malosi o mea faigaluega e pei o ceramics, cermets, silicon nitride ceramics, PCBN, PCD, ma isi ua faʻaleleia atili, ma ua faʻateleina talosaga.

3. Le televave o le atinaʻeina o tekinolosi tipi. O le tipiina o le saosaoa maualuga, tipiina faigata, ma le tipi mago o loʻo faʻaauau ona atiaʻe vave, ma o le lautele o le faʻaogaina o loʻo faʻalauteleina vave.


Taimi meli: Sep-07-2021